Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 16 квітня 2014 р.

Ганьба, якої не бачив світ


Це – фантастична зрада! Або фантастична непрофесійність! Або, швидше за все і те, й інше. Будь-який український мужик, що служив в армії навіть рядовим, скаже: такого не може бути в принципі. Ніде. Окрім як в українській армії. Над нами сміється увесь світ.



Це – страшна ганьба. Як завтра на перемовинах члени української делегації дивитимуться у вічі представникам США, ЄС, Британії – не знаю. Про єхидну посмішку Лаврова – вже мовчу.
Скажіть, шановні, як можна віддати ворогові шість одиниць бойової техніки без жодного пострілу? Це сталося не в якійсь забутій Богом і Міністерством оборони гарнізоні, який цілковито спився. Це відбулося під час оголошеної Урядом контртерористичної операції!
Яка частина відзначилася? Це легко вияснити. БМД – бойова машина десанту стоїть на озброєнні українських повітряно-десантних бригад. Відомо, що в районі Краматорська і Слов`янська діє 25-а повітряно-десантна бригада (м. Дніпропетровськ) під командуванням полковника Содоля Юрія Івановича.
Тут багато питань, на які мають відповісти командири всіх рівнів перед судом.
Хто віддав наказ запхати бронетехніку в місто? Досвід російських генералів, що ввели танки до Грозного, де їх і спалили звичайними старенькими РПГ-7 нічому не навчив?
Сьогодні обійшлося без гранатометів: обійшлося блокуванням техніки на вулицях «цивільними» з наступним захопленням її «зеленими чоловічками».
Щойно вчора було оголошено на увесь світ: Краматорськ від сепаратистів очищено! «Ура, мы ломим, гнутся шведы»! Ще вчора було голошено про введення в місто бронетехніки. Ще вчора у Фейсбуці звичайні українські мужики попереджали: згадайте досвід Грозного. Дарма. От і отримали.
У світлі цього питаємо у наших можновладців: хто доповів неправдиву інформацію? Хто надіслав переможну реляцію? Чому він ще не в тюрмі?
 І не сказати, що бійці та офіцери 25-ї бригади недосвідчені хлопчики. На сторінці Вікіпедії зазначено, що військовослужбовці частини брали участь у миротворчих операціях в Югославії, Ліберії, Косово, Іраку… Як же вони там несли службу?
Блокування військових колон – стара тактика. Ще під час служби в 22-й ОБрОН (Калач-на-Дону, в/ч 3642) у 1989 році в якості рядового бійця, бачив подібне. Як виходили з ситуації? Дуже просто: під час виконання бойового завдання командування віддавало наказ: «жодної перешкоди руху техніки з боку кого-небудь не має бути»! Заблокували «Жигулями» - під гусениці «Жигулі». Хай навіть там люди сидять – міліція потім розбереться. Поставили КАМАЗа – в кювет КАМАЗ.
Чому тут так не діяли? Вчора спостерігав в Ютубі ганебну картину: потужний танк Т-62, мов собачку, ганяє по полю автомашина «Нива». А на узбіччі стоять інші – від тих самих «Жигулів» до «Фордів» - блокують. Чому танк просто не розчавив парочку? Адже йде контртерористична операція – кожен, хто заважає, згідно до закону є пособником терористів і з ним нічого панькатися!
http://pikabu.ru/story/muzhiki_otzhali_tank_u_vv_dvigayushchikhsya_na_slavyansk_2179850
зверніть увагу на коментарі під відео. Ганьба на мою сиву голову!
Якби вчора танк подавив би з десяток автівок, на чимале задоволення їхніх власников – сьогодні нічого б подібного не сталося. Якби солдатам віддали накз по радіо: малим ходом – вперед, все що на дорозі – чавити - цього б не сталося.
Чи був наказ? Чи була хоч якась координація? Чи розжалувано полковника Содоля у прапорщики? Чи віддано його під суд? Чи знято з посади міністра оборони? Чи знято з посади керівника контртерористичної операції? Чи звільнено з ганьбою секретаря РНБО?
А надвечір нове лихо - автобус(!!!) з терористами ганяє полями українську колону з 4 бойових машин десанту! Наші доблесні вояки замість того, аби розчавити той автобус разом з бойовиками, тікають і стріляють з гармат у повітря! Просять, аби від них відчепилися! Тілько що викуп не пропонують. Це як назвати? Це контртерористична операція така у нас?!
http://www.pravda.com.ua/rus/news/2014/04/16/7022700/
Тепер ще одне питання. Парубій неодноразово наголошував: стрілятимуть лише в терористів. Вибірково. У «цивільних» не стрілятимуть. Залишимо відверту маячню, що її ніс секретар РНБО і те, що він дав пряму пораду терористам як діяти – ховатися серед «цивільних». Тут інше.
Між Краматорськорм та Слов`янськом – 25 кілометрів. Після захоплення бронетехніки терористи спокійно перегнали її з міста до міста без жодної протидії керівництва контртерористичною операцією. На фото та відео видно, що верхи на БМД сидять десятки озброєних бойовиків. «Цивільних» тут вже немає. Колона рухалася протягом мінімум години.
Чому не було віддано наказу літакам, що патрулюють повітря в цьому районі нанести ракетно-бомбовий удар по колоні? Чому не викликано бойовий вертоліт? Ось вам унікальний шанс рознести у бризки майже сотню бойовиків, серед котрих кільканадцять російських спецназівців! Що завадило? Не було дозволу з Москви?
Натомість і міністерство оборони, і РНБО, і керівництво контртерористичною операцією заперечувало факт захоплення бронетехніки. Голова фракції БЮТ у ВРУ пан Соболєв навіть розповідав ошалілому народу казки, що то так наші вояки, замаскувавшись під сепаратистів, крадуться до Слов`янська. Скільки Вам платить ФСБ, пане Соболєв?
За що я, простий громадянин України надсилав гроші на допомогу армії? Ми, звичайні люди, зібрали більше 100 мільйонів гривень і маємо право вимагати, аби нас захищали. Ми маємо право знати, чому для керівництва операцією призщначено дурнів? Чому не проводиться контрпропагандиська робота з населенням, чому телеканали, замість роз`яснювальної роботи і цілодобових розповідей мешканцям Сходу про те хто такі сепаратисти, усі ті губарєви, жиліни та клінчаєви, транслює фільми про «Русский спецназ».
Чому не перерізано сполучення між Краматорськом і Слов`янськом? Адже саме для цього існують повітряно-десантні та аєромобільні бригади. Чому не висаджено з гелікоптера взвод горлорізів з Кіровоградського полку Спецназу Генштабу ЗСУ з парочкою АГС-17? Вони вже точно перетворили б колону з 6 БРД та їхнє начиння на купу заліза в перемішку з м`ясом. Путін заборонив?
Щось підказує, що командування контртерористичною операцією забуло віддати нказа стріляти на враження...
Очевидно, що в Києві не все ладно. Працює ціла група осіб, яка елементарно «здає» Україну. І все, хай вже не ображаються прихильники цієї сили, вказує на «Батьківщину», вірніше, на її керівництво. Турчинов, Парубій, Аваков, Соболєв, і саму даму з косою забувати не треба.
Якщо хтось заперечуватиме, хай відповість на просте питання: на яких підставах громадянка Тимошенко була присутня на секретному засіданні РНБО 12 квітні, коли розглядався план проведення контртерористичної операції?

Тепер, аби не виглядати безконструктивним критиканом, висловлю кілька власних думок щодо того, як чинити далі.
1. Команира 25-ї повітряно-десантної бригади має бути розжалувано, заарештовано і відано під суд. Військовослужбовців бригади, які злочинно передали ввірену їм бойову техніку терористам – роззброєно, заарештовано і віддано під суд. Як альтернатива – кинути на штурм міста – спокутувати кров`ю. На чолі з новеньким прапорщиком.
2. Секретаря РНБО Андрія Парубія має бути звільнено, відсторонено від будь-якої діяльності, посадлжено під домашній арешт з одночасним розслідуванням його злочинно-недбало-непрофесійної діяльності. Склад апарату РНБО повністю змінений. Парубія можна також до складу штурмового загону, як і решту винних генералів і полковників.
3. Керівника контртерористичної операції має бути звільнено від виконання обов`язків з паралельним розслідуванням його діяльності.
4. Міністрів оборони та внутрішніх справ – звільнити. На їхнє місце поставити жорстких бойових полковників.
5. Контртерористичну операцію має очолити спеціаліст з групи «Альфа», найприйнятніша кандидатура – з тих, хто вижив під час розстрілу під Слов`янськом або їхніх бойових побратимів. Хай це буде капітан замість генерала, але – капітан надійний. Можна і рядового – гірше, ніж зараз він вже не зробить.
6. Оголосити 6-годинний ультиматум до «сепаратистів»: або всі складють зброю і виходять з піднятими руками, або їх знищують безжально, разом з посібниками з числа місцевого населення, яке ризикне їх прикривати «живим щитом».
7. Краматорськ та Слов`янськ мають бути щільно блоковані. По телебаченню, радіо, в Інтернеті та інших ЗМІ має бути передано звернення до цивільного населення: кожен, хто братиме участь у блокуваннях, пікетуваннях або інших діях проти військових під час проведення контртерористичної операції автоматично втрачають статус non-combattants, вважаються пособниками терористів і відносно них буде застосувавтися зброя як до озброєних бойовиків. Цивільне населення має право вийти за периметр очеплення на час проведення контртерористичної операції.
Таке само звернення має бути розкидано в листівках над містами.
8. Оголосити, що будь-яка діяльність, спрямована на заохочення, фінансування, агітацію, тощо сепаратиської діяльності кваліфікуватиметься як державна зрада з відповідними судовими наслідками. Почати широку роз`яснювальну роботу у ЗМІ щодо цього.
9. Запропонувати грошову винагороду в розмірі 50-100 тис. гривень за будь-яку інформацію, котора допоможе затримати агітаторів, організаторів та провідників масових заворушень, в т.ч. осіб, які наймають людей для пікетувань, маніфестацій, тощо.
Боїтеся дати Путіну привід до вторгнення? Окстіться – вторгнення вже йде і воно шириться! Ваша бурхлива діяльність, панове генерали та депутати, і є пряме запрошення агресору: заходь, ми настільки безпорадні, настільки іпотенти, що нічого вдіяти не зможемо. Скажіть, панове, чи випадково після захоплення БРД група озброєних молодиків увірвалася до міськради Донецька? Агресія розповається і зупинити її можна лише жорсткими і навіть жорстокими діями. І волання з Кремля вже не мають нікого лякати – так і так – дупа, вибачаюся за брутальність.
Якщо колишній рядовий боєць ще радянського спецназу розуміє такі елементарні речі, чому генерали їх не застосовують? Не вважайте за бонапартизм, але здається, що простий колишній боєць ще радянського спецназу міг би якісніше підготувати оту ганебне контртерористичну операцію», аніж хвалениі спеціалісти з генеральськими зірками на погонах. З простої причини: гірше вже не буває. Та хто мені дасть…


Хтось заперечить, що це все означає військовий або надзвичайний стан. Не заперечую. Можливо, настав час для його введення. Вважатимемо, що мета Тимошенко, Путіна або ще кого там, хто прагнув зірвати вибори – досягнута. Сам не хочу, але іншого виходу немає – вже всім зрозуміло, що виборів напевне не буде.
Але що робити…

P.S.
Вибачаюся за напевне «сирий» матеріал, та ще й з одруківками. Писалося на емоціях, тому напевне не дуже якісно. Звісно, що і до заходів, що їх перераховано можна ще багато чого додати.
Не хотів повчати – хотів, аби всі зрозуміли: так далі жити не можна. Далі – лише шлях у прірву громадянської війни та розколу України. З сотнями тисяч біженців і тисячами загиблих, з падінням України до безодні. Може я і не правий, може, надто емоційний і не розумію глибинної стратегії задуму наших державних мужів. В такому випадку прошу вибачити. Накипіло просто…
Але шановні, прошу, вимагаю, благаю: робіть, робіть же хоча б щось! Якщо для цого треба ввести вйськовий стан і віддати владу полковникам – я згоден. Бо мені соромно. І образливо. За державу і увесь народ.
А вам?

З повагою,
ПАВЛО  ПРАВИЙ

9 коментарів :

  1. Ви, Павло, цілком праві. І, що цікаво, те ж саме думає багато простих людей, які навіть не воювали в гарячих точках. То невже генерали не бачать чи не вміють? Розуміємо, що це робиться з якоюсь ціллю...

    ВідповістиВидалити
  2. Мети може бути дві ( як мені здається ) 1 - це дійсно Ю зливає Східну Україну. 2 - це НАТО вирішило надерти дупу Пу і зробити з расєї придаток чогось, тому дають накази запустити Пу поглибше в Україну і розв,язати повномасштабну війну. Правда хочуть зробити це нашими руками і тілами.

    ВідповістиВидалити
  3. Против мирного населения власть бросила Армию,у нас нет российских военных,нет террористов и сепаратистов!!! Этот ярлык нам прицепила новая власть.Я как коренная жительница Краматорска Донецкая обл. не понимаю почему из нас делают бандитов и направляют армию???Они сами нас провоцируют...Никто не собирался отделяться!!! Не верьте СМИ

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Скажите это вооруженным до зубов боевикам, захватывающими админздания и города на востоке Украины. И посмотрите какой у них флаг - России.

      Видалити
  4. сколько вы трындеть будете, идите что то делайте, хорош сопли пускать, смог прочитать первых три абзаца, все об этом пишут и в новостях говорят, но никто ниче не делает, за то все все знают.. капитаны очевидность мать..или можно просто потихоньку приныкать броник и калаш...

    ВідповістиВидалити
  5. Автору блога - спасибо за правильные и горькие слова.

    ВідповістиВидалити
  6. Ну так и майдан нужно было танками давить. Они ведь тоже сепаратисты. И здания захваченные освобождать спецами. Или у Вас двойные стандарты?
    Вам с Ваших офисов конечно все кажется простым, и приказами Вы гаразд бросаться, только на деле два русских мужика договорятся вашего паршивого мнения. Потому что Вы сидите на жопе, а они долны убивать друг друга. Так не пойдет.

    ВідповістиВидалити
  7. TheJautja, только дебил, может назвать Майдан сепаратистами, гуглом пользоваться может даже обезьяна, а вот многим людям ну ни как. Интересно, на Майдане были исключительно флаги Украины. На Востоке флаги России - это чужое государство! Как говорят в Одессе - это две большие разницы. Хотя кому я пытаюсь что-либо втолковать. Либо боту либо ватнику. :(

    ВідповістиВидалити
  8. Скорее, проблема не в приказе из Киева - там не командуют отдельными батальонами или взводами, а в непосредственных командирах, которые боятся взять на себя ответственность за гибель гражданских... Хотя по поводу "слива" ЮВТ в угоду ПУ - есть все основания так полагать!

    ВідповістиВидалити