Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 1 квітня 2014 р.

Не тямить голова, що язик лепече


Вчіться, дітки, бо буде вам біда: ні розуму, ні грошей, - любив напівжартома повторювати батько. Життя довело, що ця нескладна філософія дійсно працює: добре бути розумним і багатим; якщо не склалося з багатством, то, маючи розум, теж не пропадеш. А от коли ні того, ні іншого – тоді біда. Мало того, що сам нещасний, так ще й люди сміються…

Усе це згадалося, коли побачив публікацію в «Історичній Правді» від 24.03.2014 під назвою «Сепаратисти звинувачують бандерівців у знищенні поляків у Катині».
Спершу навіть не повірилося, що таке може бути насправді. Але фото, які було розміщено на сторінці, сумнівів не залишали: організатори мітингу дійсно щиро вважали, що Катинська трагедія – то є справа рук «бандерівців». Ступор.
Цитата:
«На мітингу сепаратистів, який відбувся 23 березня в Одесі, закликали поляків згадати «бандерівські звірства» у Катині <>
Натовп, який із російськими та радянськими прапорами пішов до консульства Польщі, хором скандував «Поляки, згадайте Катинь!», пишуть очевидці» (http://www.istpravda.com.ua/short/2014/03/24/142070/).
На перший погляд тут – звичайне кричуще невігластво. Будь-який школяр має знати, що УПА жодного стосунку до Катинської «різанини» мати не може вже хоча б тому, що на той момент її у природі не існувало.
До того ж масовий розстріл польських громадян, переважна більшість з яких була полоненими із сумнозвіснорго «визвольного походу» Червоної Армії у польські землі восени 1939 року і який зараз має загальну назву «Катинь», здійснювався на території Смоленської області а також неподалік від Мінська та Харкова, куди навесні 1940 року дістатися «бандерівцям», та ще й спокійно розстріляти десятки тисяч людей було б, м`яко кажучи, проблематично.
Та що там! Навіть в СРСР, а деякі особливо вперті «патріоти» в Росії Катинську трагедію списували на нацистів, однак креативна думка призначити у кати полякам українських націоналістів не відвідала і їхні голови. Звідки ж таку маячню вигадали організатори мітингу в Одесі?
Напевне, секрет тут ось у чому. Мітинг той організовували на замовлення. Відповідно, замовник побажав, які саме плакати мають бути на тому мітингу і які гасла мають там лунати. Побажання ті безпосередніми організаторами сприймалися на слух, телефоном. Через що й стався системний «збій».
Із цього також витікає, що замовники того дурного мітингу сидять у Москві. Чому?
Справа в тому, що, найімовірніше, телефоном московські куратори поставили завдання одеській агентурі звинуватити бандерівців не в Катинській, а – в Хатинській трагедії. Хатинь дійсно підходить під визначення «різанина», на відміну від масових розстрілів полонених, які цим словом називати не дуже зручно.
«Учасники сепаратистської демонстрації несли плакат із написом «Згадаймо Катинську різанину!» (там само).
Очевидно, хтось чогось не дочув, про Хатинь чи то не знав, а може ще й підзабув, от і вийшов конфуз.
Те, що замовник був із Моски зрозуміло з того, що саме в Росії останнім часом пішла хвиля звинувачень ОУН-УПА саме в трагедії білоруського села Хатинь. Приблизно так:
«Зверство совершенное 118-м Украинским полицейским батальоном, который был сформирован в Киеве из членов Организации украинских националистов в последствии из членов которой была сформирована Украинская повстанческая армия (УПА)» (http://gifakt.ru/archives/history/pozornaya-tajna-xatyni-ubivali-i-zhgli-belorusov-banderovcy/).
В особливо тяжких випадках знищення Хатині приписують особисто головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу.
Зараз цю маячню ми спростовувати не будемо і добре відомий історикам факт, що переважну більшість особового складу 118-го охоронного поліційного батальйону, який брав участь в операції зі знищення білоруського села, складали колишні військовополонені Червоної Армії на чолі із старшим лейтенантом Григорієм Васюрою не доводитимемо, хоча дуже коритить. Нам важливо знати, що саме в Росії до шкільних підручників наказано писати про «бандитів з УПА, які знищили Хатинь», тому саме звідти дзвонили і замовляли десь так: «Проведите  у себя антифашистский митинг, пару плакатов нарисуйте о зверствах бандеровцев, про Хатынь, например…»
Тобто, замовник проглядається чітко. Це свідчить, на кого працюють і звідки отримують чималу «спонсорську допомогу» одеські «антифашисти». Але замовник не врахував феноменальної безграмотності і абсолютної відсутності навичок самостійного мислення у одеських борців з фашизмом. Результат – ось він. В соціальних мережах вже з`явилися дотепні рімейки на цю тему.
Напевне, зовсм кепські справи у товариша В.В. Путіна та його кума В.В. Медведчука, якщо вони навіть за гроші не можуть найняти людей з краплею розума в голові. Співчуваємо. Напевне, дуже образливо виглядати смішними, та ще й викикинувши чималі гроші.
Бідна Росія… Бідні росіяни… Все сподіваються, що Путін от-от її «поднимет с колен», знову «сделает великой». А виходить якийсь покруч, а не держава.
Та що може вийти, якщо Володимиру Володимировичу допомогає син колишнього поліцая, котрий (син, звичайно) прославився тим, що розвалює все, за що б не взявся. З такими найманцями – не дивно…

З великим анифашиським привітом,
ПАВЛО  ПРАВИЙ



Немає коментарів :

Дописати коментар