Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 3 червня 2014 р.

Луганська ОДА. Вибух. Що це було?


З приводу «авіаудару» по будівлі Луганської ОДА, про який не припинять віщувати російські та деякі українські ЗМІ. Дозвольте вставити свої п`ять копійок.

Аби освіжити пам`ять та орієнтуватися в обставинах, ще раз переглянемо відеозапис з веб-камери. Звернемо увагу на перший, майже білий, невеликий спалах «під ялинкою» і затим за кілька сотих секунди – другий, трохи праворуч – більший і жовтогарячого кольору, а затим вже – серія «вибухів» по алеї аж до самої будівлі ОДА. Продивилися?

1. Вже 2 червня, тобто в день трагедії такий собі громадянин Болотов заявив, що українська авіація нанесла по скверу Героїв Великої вітчизняної війни (більш відомому серед луганчан як Дураковка) та будівлі ОДА ні чим іншим, як касетною бомбою.
Людина відверто не розуміється на елементарних речах і, очевидно, їй навіть до Гуглу ліньки було зазирнути. Це зробимо ми. Що бачимо? Бачимо картину маслом: http://www.youtube.com/watch?v=sFH4uoszcc0&feature=kp
Луганський вибух у порівнянні з цим – жалюгідний пшик. Будь-який спеціаліст скаже, що якби на Дураковку було скинуто касетний боєприпас, то він розніс би не лише сквер, але і навколишні будівлі.
Видно, хтось підказав громадянину Болотову, що він бовкнув, м`яко кажучи, дурницю. Тому наступного дня боеприпас, який начебто задіяв літак проти «уряду» ЛНР чудесним чином трансформувався з касетної бомби в кілька некерованих реактивних снарядів. Було навіть оголошено, що у сквері начебто знайшли залишки НУРСу модифікації С-8КОМ. Відтак, переходимо до версії з НУРСами.

2. Отож, 3 червня офіційна позиція «уряду» ЛНР змінилася. Літак ВПС України дав залп по скверу з 5 або 6 НУРСами С-8КОМ. І навіть відео, які підтверджує версію злочинів українського пілота оприлюднені. Однак, є одне «але». Ці відео якраз повністю авіаторів… виправдовують.
Уважно дивимося: після запису залпу, камера повертається приблизно на 90 градусів праворуч, опускається вниз і ми бачимо перед собою вежі обласного телецентру. Луганчани підтвердять, інших просимо подивитися на карту: в момент зйомки оператор перебував на вулиці Демьохіна, спиною до будівлі Луганської ОДА, яка розташовується на паралельній вулиці, тобто – площі. Причому спиною не до фасаду, а – до тильного боку.
Не важко вирахувати, що літак стріляє не в бік Луганської ОДА (на схід), а зовсім навіть навпаки – на захід, тобто приблизно туди, куди і мав бити, якщо допомогав відбивати атаку на луганський прикордонний загін. До того ж, якби навіть ракети дивним чином розвернулися в бік ОДА, то вони ніяк не могли таким чином вразити сквер і будівлю, бо летіли б протилежного її боку.
Але і це ще не все. Ті, хто вперто притримуються нової версії пана Болотова про залп НУРСами по скверу, мають подивитися, як справді виглядає їхній вибух. Це можна зробити тут: http://www.odnoklassniki.ru/video/14873987801
Зауважте, наскільки масштаб вибуху відрізняється від того, що ми бачимо у сквері Героїв ВВВ. Відео ж «гігантських» воронок від удару чи то касетними бомбами, чи то НУРСами, діаметром аж у цілих півметра і двадцяти сантиметрів завглибшки лише підтверджує наші обережні припущення: треба шукати інше пояснення ніж те, яке вигадали керівники сепаратистів. Люди, які твердять про удар ракетами з повітря відверто не уявляють собі, які руйнівні масштаби це має. Або не хочуть уявляти. Їм зручніше звинувачувати пілотів. Вигідніше.
Тепер переходимо до третього і, напевне, найвірогіднішого варіанту.

3. Невміле поводження з переносним зенітно-ракетним комплексом. Аби не повторювати те, що вже сказано спеціалістами, наведемо дві їхні думки. Перша з них тим важлива, що її висловили російські військові експерти:
«Очевидно, что сегодня авианалета на Луганск не было, — прокомментировал независимый военный обозреватель Павел Фельгенгауэр. Дырочка, оставленная снарядом в здании, совсем малюсенькая. Если бы корректируемая авиабомба была пущена с самолета, минимум половины здания бы не было. Скорее всего, ополченцы сами пустили снаряд с земли. На видеозаписях отчетливо виден дымный след, стелющийся по земле, возможно, от ПЗРК или какого-то другого снаряда» (http://news.eizvestia.com/news_incidents/full/861-moskva-priznala-terroristy-sami-vzorvali-zdanie-luganskoj-oga).
Те саме стверджує і журналіст Віктор Трегубов. Він подає покадровий аналіз відео з «вибухом» і там чітко видно: невідомий снаряд прийшов по землі. Найприйнятнішою версією Трегубов вважає думку Олексія Солнцева. Ми теж. Це можна побчити тут – гарантуємо – не пожалієте: http://hvylya.org/news/exclusive/raskadrovka-vzryiva-vozle-oga-v-luganske-foto.html

Ну а чому керівники ЛНР так вперто скидають провину у трагедії на військових – зрозуміло: не визнавати ж їм, що їхні власні люди через кричущу невмілість у поводжені зі зброєю, і просто недбалість підірвали своїх же товаришів, серед яких навіть одного міністра «уряду»…


Із співчуттям родичам усіх загиблих в цій неоголошеній війні
і побажаннями
якнайскорішого миру,
ПАВЛО  ПРАВИЙ

Немає коментарів :

Дописати коментар