Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 14 травня 2011 р.

Почім "Свобода" для народу?

Ось вже скоро тиждень, як сумнозвісні події у Львові 9 травня є хітом в стрічках новин не лише України, але й сусідньої Росії. І це багато про що говорить.
На перший погляд, особливо, з позиції людей, які є патріотами України, йдеться про зіткнення двох світоглядів - старого, радянсько-комуністичного, який нам намагаються нав`язати, в тому числі й з поза меж України і національно-патріотичного, на захист якого грудьми стало ВО "Свобода".
Але якби було все так просто!

Московський політолог українського походження Андрій Окара ще за два тижні до Дня Перемоги попереджав: "Слідкуйте за Львовом 9 травня". Людина, яка входить у трійку найкращих політологів-"україністів" виявився пророком. На нашу думку не тому, що його прогноз став результатом титанічної аналітичної роботи, - просто він має контакти з підніжжям і української, і росіської владних пірамід, а відтак - й відповідну інформацію.
Якщо про те, що у Львові готуються провокації було відомо російським політологам, то, припускаємо ми, українським спецслужбам - СБУ, МВС ї поготів. Але...
Давайте-но спитаємо: що зробила наша доблесна міліція, аби не допустити тих масових заворушень? Окрім надання охорони заїзжим провокаторам - нічого. Так, у Львів їхали провокатори. І російські, і місцевого, українського розливу. Хтось в тому сумнівається? Ми, звичайно, маємо попрохати вибачення у тих людей, які рушили до столиці Галичини через власні щирі переконання (подобаються нам ті переконання чи ні), і гадки не мали, що їх використають в брудній політичній грі, але більшість тих індивідів все ж, ми переконані, прекрасно усвідомлювали справжню мет поїздки. Що зробило СБУ, аби перешкодити провокаторам здійснити свій план? Питання риторичне.
Тепер зайдемо з іншого боку. ВО "Свобода" не приховувало наміру протидіяти спробам опонентів провести ходу містом та мітинг. Яким чином, скажіть будь ласка, крім силового, то можна було зробити? Жодним. Питання: якщо провокатори з того боку розраховували на бійку й стрілянину, чому "Свобода" допомогла той розрахунок здійснити? І тут відповід може бути лише одна: очільники ВО "Свобода" прекрасно знали й розуміли, що вони роблять, вони грали, так би мовити, в "одній команді" з російськими націоналістами. Тобто "свободівці" також є провокаторами.
Доводилося чути таке, - мовляв, до Львова приїхали чужинці, з непринятними для лвівян гаслами, прапорами й стрічками. Вони, мовляв, ображали місцевих мешканців агресивними антиукраїнськими вигуками. Вони піднімали на щит історичних особистостей, які, з точки зору патріота, були злочинцями й ворогами українського народу. "Ми ж не їздимо до Москви чи Криму, чи Одеси встановлювати пам`ятники Бандері, чому вони пруться до нас"?
Тому, дорогенькі, що Україна (покищо) є демократичною державою. І в цій державі (подекуди) ще можна висловлювати свою думку, нехай вона не збігається з думкою когось іншого. В демократичній державі честь нації відстоюють в судах, а не з битками в руках. Це жорстко, і, може, комусь з "патріотів" не подобається, але так і є. І якщо російські, чи одеські, чи Луганські "козачки" з червоними прапорами порушили український закон, ними мають займатися правоохоронні органи.
Зачекайте свистіти. Подумаємо от над чим. Уявімо, що до влади в Україні пришло ВО "Свобода". Ця партія має певні погляди на те, як має виглядати справжній українець. Як має одягатися; якою мовою розмовляти; які книжки читати, а які - ні; які фільми дивитися, а які ігнорувати; які історичні постаті ставити на постаменти, яких просто толерувати, а які - проклинати.
 І от, всіх людей, які, наприклад, не люблять фюре... вибачте, провідника Олега Тягнибока гамселять битами й саджають в  буцегарні; туди ж - тих, хто, на думку "свободівців", є чиїмось там "наймитом", оскільки не толерує ідеологію націоналізму, а орієнтується, скажімо, на соціал-демократичні цінності. Ті, хто не згоден, що Бандера національний герой - не українці, чавити таких. А разом з ними і тих, хто, наприклад, має погляд відмінний від прописаного "правлячою партією" на проблему влоасності. Чи системи освіти. А далі постає питання, що робити з тими, хто на виборах не хоче голосувати за "Свободу". Аякже: лише ця партія - всюди права, лише вона має право висловлюватися що робити і чого не робити людям. Тоді решта - зайві, а, може, і ворожі. Тож і їх прихильники - вороги. Оце вже фашизм. Чи комунізм. Різниця між ними невелика.
Тому й існує демократія, - становий хребет якої - плюралізм думок та ідеологій. І поки не виходять за межі законів, встановлених в державі, вони мають власні права. Які суспільство має захищати. Тепер питання до очільників "Свободи": які закони України порушили їхні опоненти?
Мовчите?
 Повернемося до львіських подій. Задамося ще ось яким питанням. Ну, нехай, міліція та СБУ не змогли ефективно протидіяти панам із "Родіни", "Єдіной Росії" та доморощених проросіських організацій. Ну і що? А чому правоохоронні органи не протидіяли "Свободі"?
Наша рідна міліція має неабиякий досвіт таких справ, причому, набір її методів не виходить за межі закону. Ось, наприклад, дуже успішно використовувався такий. Напередодні "дня М" встановлюється спостереження за керівниками та активістами певної структури, щодо якої є інформація, ніби вона має втнути якусь провокацію (ну, наприклад, під час відвідин Львова Президентом передати йому торбу з тюремною робою). Рано вранці кожного з них ввічливо, але наполегливо "запрошують" до найближчого райвідділку "про щось спитати". Протримвши кілька годин, пообіді, коли президентський літак вже здійнявся в повітря, випускають, подякуваавши за допомогу слідству. І все - законно!
Чому міліція не пішла цим шляхом? Та тому, що хлопці зі "Свободи" були потрібні саме там і саме в той час, де вони опинилися вранці 9 травня!
Для того, аби танцювати танго, потрібні двоє. Парою до росіських націоналістів були наші "свободовці". І не треба з них ліпити героїв, - не вийде.
Хтось скаже: "А що треба було робити? Дати наволочі безкарно топтати львівські вулиці?" Так. Дати. Без отих дій "Свободи" все те перетворилося б на жалюгідний фарс.
А можна було б отримати ще й величезну перемогу. Не лише моральну. Ось вам рецепт (вважайте, що це є пропозицією на наступний рік, або на 22 червня, бо проросіські провокатори вже анонсували намір повторити "наступ на Львів" влітку) як зробити із тих зайд посміховисько на увесь світ.
Ось настає 22 червня. Під охороною українських міліціянтів до Львова в`їзжають автобуси з Москви, Донецька, Одеси, Севастополя, тощо. А місто... зустрічає їх гробовою тишею. Всі міщани залишился вдома. Зачинено всі крамниці, кафе й ресторани, - ніде не те що горілки - води купити. І платні туалети зачинено. Не працюють базари. Не ходять маршрутки, - бо нема кого возити. Не видно жодного автомобіля. Кожен крок віддається в місті багатоголосю луною. А з вікон будинків звисають національні прапори з чорними жалобними стрічками. І розтяжки: "Лвів сумує за героями, загиблими в боротьбі з іноземними загарбниками".
Чи стане в приїзжих духу порушити ту тишу? А якщо стане - тількі гірше зроблять.
Упевнені, кадри такого спротиву обійшли б усю планету. І опонентам нічим крити: це - просто жалоба.
Фантастика? Можливо. Але ми нічого не придумували. Так спромоглися вчинити парижани  1 березня 1871 року під час вступу до парижу німецьких військ в результаті війни 1870-71 рр.
От як змальовує цю подію В.Пікуль (мовою оригіналу): ""Немцы маршировали через мертвый город... Тишина, безлюдье, пустота - только грохот сапог по камням: буц-буц, бац-бац! На дверях кафе висели надписи: "закрыто по случаю национального траура". Немецкая армия, согласно конвенции, заняла пространство между Сеною и площадью Согласия, от предместья Сент-Оноре до авеню Терн, - и будь уверен, читатель, дальше этой демаркационной линии ни один пруссак носа не выставил... боялись!"
Навряд після цього комусь в київських чи московських кабінетах ще спаде на думку відправити до Львова автобуси...
От тільки чомусь здається, що ВО "Свобода" навіть не спробує цей сценарій. Бо їй потрібна не перемога, а щось інше...
 І, напевне, недаремно, вже заспівали деякі "коментатори" в "постах" на інформаційних сайтах: "Не вірьте націоналістам (а в "націоналісти" записано всі державницькі сили), бо буде біда!" Ще трохи, і зазвучать знайомі до болю старшому поколінню заклики об`єднатися навколо партії та вождя (вибачте - Президента) перед загрозою фашизму, що насувається. Українців проситимуть "ще затягти паски", бо не до делікатесів зараз - нацисти на марші! Чи не для цього на Банковій викохують "Свободу"?
Щось підказує, що чим складнішим буде соціально-економічне становище в Україні, чим порожнішими шлунки громадян, тим гучніше продукуватимуться різноманітні конфлікти на "болючих точках" гуманітарної сфери - мова, історія, прпори, тощо. Жупели НАТО та ЄЕПу можна витягти із шухляди, - вони теж є нормальними подразниками і "способствуют" розколу суспільства.
 А "Свобода"...
Якось так повелося, що націоналістичні партії в Україні - доволі бідні у фінансовому плані. Не порівняти їх ні з ПР та БЮТ, ні з НУНС, ні з КПУ. І от - сталося! Народився феномен! З приходом до влади "донецьких", ВО "Свобода", яка наче б то знаходиться в жорсткій опозиції, раптом розжилася на гроші. Фюре... вибачте, провідник "Свободи" Олег Тягнибок їздить на "Тойота Ланд Крузер", вартість якого "тягне" на мільйон українських гривень (в долари хто хоче - нехай сам переводить). А його охорона - на "БМВ Х-5". Нещодавно в Луганськ приїздив куратор ВО "Свобода" по Східному регіону Ігор Швайка. Теж не на "Жигулях". Коли "відпочивав" в ресторані, на очах у вражених місцевих "партійців" трусив "пресом" зелених американських Президентів товщиною у верблюдяче копито і, немов би між іншим, недбало, до свого прес-секретаря, простягаючи сто "баксів": "Збігай, поміняй американські гроші на українські". Після цього багато хто з луганських свободівців вирішили вийти з партії.
До чого тут 9 травня у Львові, ВО "Свобода" та гроші?
Так ото ж... 

 

3 коментарі :

  1. Люди товклися 750-1000 км у твердих бусах, зробили пересадку на трасі біля Бібрки силами СБУ і міліції (всередині маршруток були молодики з профашистських організаці і беркутівці).
    [B]Как быдло гнали на разговор с Януковичем[/B] - особливу увагу зверніть на коменти
    http://www.youtube.com/watch?v=83N2M0KuzPI
    http://www.youtube.com/watch?v=hAeTaRTrU5Q

    Що таке Родина і русскоединство (кримінал і москва)
    http://www.7kanal.com/news.php3?id=260462
    Ось тут вони в місті Львові 9 числа
    http://s51.radikal.ru/i134/1105/51/859b4b67c3d1.jpg
    Місцеві депутати так хотіли цих "святкових" подій, що самі підставлялися під удари кийків.
    Руслан Кошулинський (ВО Свобода) про провокації 9 травня на Новому каналі
    http://www.youtube.com/watch?v=JocWrGHCt0k&feature=player_embedded
    Специально для россиян о ситуации во Львове 9 мая
    http://tsn.ua/analitika/specialno-dlya-rossiyan-o-situacii-vo-lvove-9-maya.html
    Ось звіт про фінансування ВО Свобода
    http://www.svoboda.org.ua/static/gazeta/svoboda_spets_finansy.pdf
    Машина, яка була:
    http://www.seychas.ua/politics/2009/10/30/articles/15486.htm
    Яка є:
    http://auto.portal.lviv.ua/news/2011/05/13/163218.html
    і останнє - якби дійсно партія Свобода спеціально розробляла план поведінки - то багато з того, про свідчать сьогодні місцеві - було би чітко зафіксовано на відео, і сама відсіч не була б такою стихійною.

    ВідповістиВидалити
  2. Вибачте, але залишаюся при своїй думці. Всі Ваші посилання не спростовують одного: "Беркут", коли треба було, не дозволив встановлення наметів в Маріїнському парку 14 травня; "Беркут" без проблем позатримував Данилюка та ще кількох керівників акції, які просиділи в "автозаку" пару годлин и вийшли, коли все закінчилося. Але "Беркут" не зміг (вірніше, не захотів) перешкодити "Свободі" дістатися до колони росіськиї фашиків. Відповідно, напевне мав якийсь наказ. Отже, об`єктивно "Свобода" спрацювала на владу. Від цього нікуди не дінешся. Чому? Тому, що дурні? Навряд. В чому-чому, але в тупості Тягнибока не звинуватиш. Значить...

    ВідповістиВидалити
  3. Авторе, своє свравжнє ім'я (для особливо тупих поясню - ім'я й прізвище також) не хочете відкрити? А то коли в комуно-фашистському стилі розпатякує якийсь анонім (чи то псевдонім), якто в цьому разі ви, то щось виникають неприємні підозри. І звичайно, не щодо Свободи, а щодо вас і особливо, тих, хто за вами.

    ВідповістиВидалити