Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 12 грудня 2013 р.

За методом д-ра Геббельса


Намагався не коментувати зайвий раз події, що відбуваються на Майдані та навколо нього – і так вистачає спеціалістів, розумніх, і не дуже. Але тут не втримався: надто вже цікаво виглядають спроби деяких «бійців невидимого фронту» запилюжити мізки середньостатистичному українцю. Це навіть диверсією не назвеш, так – дрібні капості третього розряду.


В одній із соціальних мереж втрапив на сенсацію. Просто бомба! Посилання на сайт з назвою «Пульс Киева». Стаття «Оппозиция осталась без денег и тайн». Читати без сліз неможливо. Не лише тому що смішно – перш за все – через сум і жаль. Якщо Банкова (або Луб`янка, що теж не виключено) вдаються до послуг авторів з таким рівнем професійності – вони приречені. Бо це навіть не халтура. Це – примітив на рівні студента-двієчника вбогого провінційного «коледжу».
Текст статті подаємо курсивом, власні коментарі – звичайним шрифтом. Читамо і сміємося.


Чим нахабніша брехня, тим

краще у неї вірять

(Йозеф Геббельс)


Появились первые сведения о том, какая информация содержалась на изъятых серверах «Батькивщины».
Уже сообщалось, что в распоряжении сотрудников милиции оказалась информация о полевых командирах Майдана, схемах их взаимодействия, финансирования, цен на закупленное оборудование (тут і далі текст звідси: http://politics.puls.kiev.ua/country_policy/210304.html).
Не правда це. І не треба бути високочолим експертом, аби розуміти, що навіть якщо така інформація взагалі існує, розміщувати її на серверах у центральному офісі партії, яка вступила у жорстку війну з владою, м`яко кажучи, не розумно: а ну як клятий «Беркут» наскочить та й вилучить цей «бомбовий» матеріал? Можна і без силовиків обійтися: найняти пару висококласних хакерів і… як кажуть американці, Good Bye.
Гаразд, ще зрозуміло, якби офісом керували вчительки та письменники – вони люди у шпигунсько-оперативній царині сторонні, а письменники ще й переважно безалаберні – пишуть на чому попало, а потім забувають куди папірці запхали. Але ж службою безпеки «Батьківщини» керує генерал-майор СБУ Андрій Кожемякін! Кому як не йому знати де і в якому вигляді зберігати таємні документи? Генерал-лейтенант міліції Ярема Віталій Григорович майже всю службу перебував на оперативних керівних посадах – невже йому не відомі правила, які має як «Отче наш» визубрити зелений лейтенантик?
Хлопці або дівчата, що писали цю маячню, не відають, що досі в усіх поважних фірмах особливо таємні документи виконуються лише на папері і зберігаються навіть не офісах.
Тепер слово офіційним джерелам:
«6 грудня головне слідче управління МВС України почало провадження за позовом п’ятьох колишніх працівників «Вечірніх вістей», які обвинувачують керівництво газети в порушенні трудового законодавства, невиплаті заробітних плат, та присвоєнні комп’ютерного обладнання одного з працівників газети на 300 тисяч гривень. Саме тому правоохоронці і вилучили це обладнання, яке потрібно для проведення слідчих дій» (http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1496782).
Отже, «наїзд» правоохоронців стосувався не офісу «Батьківщини», а – розташованого тут-таки офісу друкованого органу партії – газети «Вечірні Вісті». Ясно, що це – лише привід для репресій і тиску, але погодьтеся, різниця все ж чималенька.
Рябої кобили сон у вигляді оповіді як опозиціонери загнали на власні сервери інформацію про польових командирів Майдану можна пояснити лише одним: оповідь цю майстрували в офісі організації, яка знаходиться під дуже міцним дахом діючої влади. Там дійсно можна зберігати все, що завгодно, не боячись несподіванок.
Ідемо далі.
«Кроме того, из собственных источников стало известно, что некоторые документы содержат схему вербовки на Майдан так называемых боевиков».
Не інакше як автори статті надивилися третьосортних російських серіалів à la «Русский Спецназ».
Що таке «собственные источники»? Ще б можна було повірити, якби про «собственные источники» писав «Нью-Йорк Таймс», або навіть «Дзеркало Тижня», але невідомий навіть серед киян сайт?! Джеймс Бонд нервово курить у куточку, час від часу змахуючи скупу чоловіч сльозу.
Втім, це так, - ліричний відступ. Тепер про те, що відомо, напевне, всьому світові за винятком осіб з «Пульса Киева». Функції охорони Майдану (або, якщо комусь подобається – «так называемых боевиков») виконують переважно молодики із ВО «Свобода» та близьких до неї Соціал-Національної Асамблеї і «Патріоту України». Їхня присутність і діяльність, на мій особистий погляд, лише шкодить Майдану, дискредитуючи його намальованими на стінах та щитах знаками «Вовчий гак» - емблемою 2-ї танкової дивізії СС «Das Reich». Своє ставлення до цього вже висловлював, наприклад тут: http://polis-luga.blogspot.com/2013/12/blog-post.html
Питання в іншому: з якого дива списки «бойовиків» з ультраправих організацій мають опинитися на серверах партії, яка сповідує ліво-ліберальну ідеологію? Навіть не так: з якого переляку пан Тягнибок і пан Однороженко, пан Білінський і пан Михальчишин «здали» своїх людей стороннім особам? Здали партії, членів якої вони інакще як «ліберастами» не називають? Ви, панове, вважаєте Олега Ярославича Тягнибока кретином? Я – ні. Серед «бойовиків» помітили хлопців з «Братства» Корчинського. Виходить, пан Дмитро відомості про своїх «300 спартанців» тупо «злив» панові Кожемякіну та панові Турчинову? Хто в це повірить?
А хто повірить у те, що на серверах «Батьківщини» раптово опинилися прізвища, номера телефонів, електронні та поштові адреси членів «Тризубу»? Хтось вірить у те, що голова Центрального Проводу ВО «Тризуб» ім. С. Бандери Андрій Стемпіцький раптово захворів на розм`якшення мозку?
Ні, шановні, в таке можуть вірити лише розумово обмежені особи, які виплачували гонорар невідомим халтурникам за оцю «високоінтелектуальну» працю.
«Но в последнее время стали известны еще несколько интересных фактов. Во-первых, анонимный сотрудник милиции утверждает, что во время обыска в офисе «Батькивщины» было найдено крупную сумму наличными - 16750000 долларов США . Оперативники считают, что эти деньги были переданы оппозиционерам канадской диаспорой. Чтобы вывезти эту кучу денег , пришлось вызывать специально приспособленное авто. Такой огромной суммы сотрудники милиции в жизни не видели».
Ну просто дійсно якась бондіана. Якщо чесно, дочитавши до місця про майже 17 мільйонів доларів, якими було забито офісні приміщення «Батьківщини», бажання продовжувати, і без того невелике, зникло зовсім. Лише за рахунок міцного слова «треба» тримався.
Знову зі слів анонімного співробітника міліції, котрий чомусь вирішив ризикнути власною кар`єрою і розповісти нашим звитяжним авторам цілковито таємну інформацію (а вирахувати хто є той анонім УВБ нічого не варто), подається сенсація.
Блін, ну чому у скудоумних тролів завжди присутня «канадська діаспора»? Чому не американська - вона втричі більша і вп`ятеро багатша; чому не бразильська, не австралійська, не парагвайська; чому не російська зрештою? І чому саме 16 мільйонів 750 тисяч? Не 752, не 694? Чому наших лицарів пера і клавіатури на круглі цифри тягне? Ну не правдиво ж виходить!
До речі, пановне геніальні журналісти: якщо з Канади до України спромоглися провезти майже 17 млн. доларів, то в такому разі голів Прикордонної та Митної служб України треба звільняти і судити. Чому? Тому, що навіть якщо б у тих 16,75 млн. доларах були банкноти номіналом не нижче 100 доларів, то загальна вага їх склала б 167,5 кг. У восьми стандартних великих банківських упаковках. Таку суму навіть частинами провезти через державний кордон просто неможливо. Але ж наші доблесні автори які, до речі, постидалися чомусь поставити свої призвища під текстом, ще й канадійських службовців вважають чи то непрофесійними, чи то продажними. Звісно, можна припустити, що пан Сєня Яценюк має невеличкий підводний човен, який забрав ті гроші, спливши просто посеред озра Ері…
Якщо серйозно, то, звичайно, таких велетенських сум грошей ніхто в одному місці не тримає. Навіть якщо це – офіс найкрутішої донецької фірми. Будь-яка служба безпеки повстане проти такої дурні.
Ну і нарешті – цукерочка. Вишенька на торті. Контрольний постріл.
«Во-вторых, с сервера скачали несколько документов о сотрудничестве оппозиционных партий. В частности, договор о стратегическом партнерстве между оппозиционерами, дополнение к которому содержит список распределения государственных должностей в случае отстранения от власти Виктора Януковича».
Наводимо копію цього «документу» повністю, аби читач мав змогу насолодитися усвідомленням непересічного інтелекту тих, хто ліпив це… так і хочеться вставити неприємне слово про продкут життєдіяльності людського організму.


Отже, що бачимо. Красиво, правда? Тут і кандидатура пані Ірини Фаріон на посаду (звичайно ж) Міністра освіти. Тут і розподіл по квотах. Тут і прізвища всієї Трійці опозиційної. І стандартна останім часом ідея: Кличко - Президент, Яценюк – Прем`єр-Міністр, Тягнибок – Голова Верховної Ради.
Все дуже переконливо. Для бабусь-пенсіонерок.
Але у людини, яка має сякі-такі мізки з перших слів цього «документу» виникає нерозуміння, яке одразу ж переростає у ступор.
Перше, що кидається в очі будь-кому, хто хоч трохи розуміється на українських політичних реаліях: якими калачами або батогами Арсенія Петровича змусили відмовитися від президентства на користь Кличка? Це за майже маніакальної амбітності Яценюка?!
Ті, хто верстали цей папірець, не знають елементарного: вони апріорі стояли на позиції сприйняття «Батьківщини», «УДАРу» та «Свободи» як рівноцінних за ваговою категорією сил. А цього, шановні, робити не можна. Партії Кличка та Тягнибока разом узяті не можуть перевершити потенціал людський, організаційний, фінансовий, політичний такого монстра, як «Батьківщина». Для прикладу згадаємо хоча б, що Яценюк у Верховній Раді так чи інакше має 90 «багнетів», тоді як Кличко – лише 42, а Тягнибок – 36.
Фінансова «вага» партій також не співставна. Чого лише варті такі особи в «Батьківщині» як Олександр Абдуллін, Арсен Аваков, Віталій Данілов, Олег Медуниця, Микола Мартиненко… А чого вартий лише Мустафа Джамільов, який фактично одноосібно контролює сотню тисяч голосів (а також гроші, що крутіться в тому середовищі) кримських татар? А можливості фінансово-промислової групи «Приват» хтось уявляє?
Так скажіть, з якого лиха Арсеній Петрович Яценюк має поступитися Кличкові? Лише тому, що той популярний серед студентів та домогосподарок?
Розподіл «сфер впливу» у тому «договорі» теж дивний. Поглянемо на п. 11 цього папірця. Чітко зазначено: «Розподіл зон відповідальності тимчасового уряду (зауважте – не в період Революції, а вже після її перемоги і розподілу посад між учасниками угоди): адміністративний блок – Удар, економічний – ВО «Батьківщина», силовий блок – Свобода. Чорним по білому.
А тепер дивимося, скільки ж посад «силового блоку» отримують Тягнибок та його люди за цією «угодою».
«УДАР», окрім посади Президента, яка переважує все інше стократно, начебто має у кишені ще й посаду першого віце-Прем`єр-міністра, ще й одного «звичайного» віце-прем`єра. Плюс ключову посаду Міністра Внутрішніх справ. Плюс Міністра оборони. Плюс Міністерство Зовнішніх справ. Чи не занадто жирно? А «Свобода», наприклад, отримує дулю з маком у вигляді Міністерства екології та природних ресурсів та Міністерства освіти і науки, яке чомусь у цій, як влучно висловився один з коментаторів на Фейсбуці, портянки, навіть не потурбувалися правильно назвати. А як же «силовий блок»? Випарився? І Тягнибок мав оце підписати?
Взагалі, дивує як «Свободу» постійно і нахабно «опускають» її партнери. Подивіться у той-таки п. 11. Навіть назву партії у «лапки» не взяли, як це має бути за правилами. Перед «Батьківщиною» стоїть абревіатура ВО – Всеукраїнське об`єднання, а партії пана Олега у «всеукраїнськості» відмовили. Втім, тут все ж напевне зіграла роль висока «грамотність» тих, хто цю цидулку мухлював. Адже партію Кличка теж подано не правильно, бо «УДАР» має писатися великими літерами. Абревіатура все-таки…
Тепер зайдемо ось з якого боку. Окрім Міністра оборони, Міністрів Зовнішніх та Внутрішніх справ квотою Президента України завжди були очільники Генпрокуратури та СБУ. Саме Президент рекомендував на ці посади людей, яким довіряв і на яких мав спиратися. Виключення – Ющенко, котрий пішов на домовленості з БЮТ щодо голови СБУ і на цьому погорів. Тож невже Кличко такий клінічний ідіот, аби віддавати ключові посади до чужих рук? Причому ідіот подвійний, адже підписав папірець, в якому «силовий блок» декларує за ВО «Свобода», а міністерства та відомства, які мають ту силу забезпечувати забрав сам та ще «Батьківщині» віддав. Напевне, щоб Яценюка підсилити, зробивши ще небезпечнішим політичним конкурентом.
Ну, то – висока політика, котру далеко не всі розуміють. Зверну вашу увагу, шановні читачі, на інше. Кабінет Міністрів України, окрім Першого міністра та його заступників, має складатися ще з 17 міністрів. А в угоді прописані лише сім. Повторимося – сім! Притому, найбільш ключові посади, ті, очільники яких дійсно впливають на фінанси, економіку, внутрішню політику країни навіть не згадуються! Що за маячня?
Де міністр економічного розвитку і торгівлі? Де міністр енергетики та вугільної промисловості? Де міністр промислової політики? Міністр фінансів? "Моссад" викрав? 
Наступного дня після здобуття влади потрібно пенсиії платити, а керівник Міністерства соціальної політики десь у туманній перспективі знаходиться? Що це за домовленості такі, в яких практично ніяких домовленостей не прописано? Хай претенденти потім прибігають?
А що таке Петро Порошенко - Київ? Це значить - Голова Київської ОДА? А може міський голова? А може – два-в-одному? Чи це просто нове «погоняло» для Петра вигадали? Красиво: Пєтя-Київ, прям як у злодіїв в законі.
А ось ще загадка. В «угоді» прописаний якийсь «міністр АПК». Що це за посада така, не підкажете? Дивимося у структуру Кабінету Міністрів – нічого подібного там немає. Що то за АПК? Що за абревіатура така? Якби було розшифровано, ми б, може, і здогадалися, а так…
Так ось, шановні, ніякого Міністра АПК у природі не існує, бо немає й ніколи не було такого міністерства. Якщо високоосвічені автори фальшивки так написали про структуру, яка опікується сільським господрством, то називається вона Міністерство аграрної політики та продовольства, якщо хочете скорочено – Міністерство АПП.
Отой «Міністр АПК» якраз і видає рівень, на якому «портянку» цю кумедну було склепано, бо так цей підрозділ Кабміну за звичкою, яка невідомо звідки взялася, іменують лише журналісти.
Прокол, шановні. На місці замовника я б за таку «роботу» голови повідкручував або підвісив за те, за що любив підвішувати суддів Донеччини ваш, шановні, роботодавець.
Ну і нарешті останнє. В якості «Міністра АПК» прописаного якогось Ігоря КАрнацького. Не підкажете, хто то є такий? Як не рився в Інтернеті, не знайшов жодної людини, яка б підходила на таку високу посаду. Who is it? Чий він хлопець буде?
Пригадується лише одна людина: КОрнацький Аркадій Олексійович, власник «Агрофірми Корнацьких» (Миколаївська область), який на останніх виборах балотувався від ОО (квота «Батьківщини») по сумнозвісному 132 виборчому округу.
Але й тут ми бачимо, що це не та людина: не співпадає не лише ім`я, але й прізвище. Хто такий отой Ігор?.. Відомо, що у Аркадія Корнацького є син. Може, він? Але єдиного, кого пощастило знайти – Корнацький Ігор Аркадійович – старший науковий співробітник Артемівського краєзнавчого музею (Донецька область). Судячи з усього, він має якись стосунок до «Свободи». Може – він?
Четвертим підписантом дивного документу значиться Юрій Луценко. І посаду для нього оговорено – Голова РНБО. Скажіть, нащо він тут, «четвертий зайвий», без грошей, без впливу, без людей? Як він міг домогтися рівного з Кличком або Яценюком статусу? Методом гіпнозу? Ах, «Третя республіка», кажете? Ну-ну…
Стійте, а чому у дивному цьому документі Луценка обізвано Головою РНБО? Це що - плювок у обличчя майбутньому Президенту Кличку? Адже навіть слюсарям з заводу "Арсенал" добре відомо, що головує в РНБО саме Президент України. Навіть слюсар знає, що очолює поточну роботу цього органу секретар. Слюсар знає, а особи, що майстрували цей "документ" ні?
Словом, написано отой папірець настільки неохайно, настільки недбало, настільки зверхньо стосовно читача, що лише дивуєшся нахабству його авторів.
Як казав пресонах фільну «Невловимі месники» - бряхня...
Причому брехня примітивна. Хтозна, може творці зазначеного наклепу користувалися сентенцією геносе Геббельса, яку винесено у епіграф. Але в такому випадку вони мусять пам`ятати і те, який результат для Тисячолітнього Рейху мала нахабна брехня в якості політичного інструменту. СРСР, між іншим, теж було замішано на не менш брутальній і нахабній брехні. Де той СРСР?

Замість P.S. І ще, теє… Шановні анонімні автори прокламації, як би так делікатніше… Зрозуміло, що людина не може знати всього, зрозуміло, що навіть автор цих рядків пише не ідеально з точки зору граматики, синтаксису та орфографії; зрозуміло, що часто-густо трапляються і банальні одруківки, але…
Якщо беретеся писати на такі теми, то давно вже треба би вивчити, що в тому контексті, як він є в цій статті, в тому вашого розливу «документі опозиції», такі терміни як Президент, Прем`єр-міністр, Уряд, Міністр, Тимчасовий уряд пишуться з великої літери. Ну і слово «опозиція» українською пишеться з одною літерою "п", грамотії ви наші…

З великим політологічним привітом,
ПАВЛО  ПРАВИЙ

Немає коментарів :

Дописати коментар