Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 27 березня 2013 р.

Кілька в томаті та національне питання в Україні

        Цікаво, чи є ще здорові люди серед політиків цієї країни? Цікаво, чи є ще серед політиків цієї країни люди, які прагнуть працювати задля суспільного миру, загального блага українців і розбудови держави, а не - на свою кишеню? Останнім часом здається, що наш політикум поділився на дві нерівні частини: дурнуватих фанатиків, що отримують кайф від хрипких волань "Ганьба" чи "Позор" і тих, хто цих фанатиків використовує, аби й надалі приємно набивати свої кишені грошима, вилученими з кишень народних.


        Нещодавно вразила ініціатива депутатів Верховної Ради україни від ВО "Свобода", які спрямували спікеру Рибаку запит стосовно національного складу українського парламенту. Логіка цього запиту проста і пряма, мов мозкова звивина скінхеда з вул. Тверська, що у Москві: показати себе афігенними патріотами, і продемонструвати українцям, що єдині хто бореться за українців, це - свободівці. Що головна біда українців в тому, що у парламенті засідають не українці. От якби там сиділи стовідсоткові... Тоді зарплати українського мужика витачало б не лише на кульку в томаті та капусту, яка щодня стараннями "пакращувателів" дешевіє, - благословенні чорноземи українські потекли б тоді молоком і медом! Головне - навіть і працювати не треба бьуде!
        На запит свободівців швидко відреагували їхні завзяті опоненти, які експлуатують інші ідеї, які подобаються іншій частині українських громадян. І ось вже пан Колєсніченко висловився мовою і сленгом, які прийняті в забігайлівках навколо макєєвських базарів:
        "Уровень образованности и уровень компетентности, толерантности этих так называемых "экспертов", как у хуторянина, который вырвался из навоза и хочет этой жидкостью всех забрызгать. Мне уже сделали перевод английского этого документа и направили в Европарламент..." (http://www.unn.com.ua/ru/exclusive/1197768-v-kolesnichenko-zapit-svobodi-schodo-natsionalnosti-nardepiv-napravleniy-do-yevroparlamentu).
        Цікаво, чи помітив пан Колєсніченко, який рівень його компетентності, толерантності та вихованості висвітлює це інтерв`ю?
        Втім, і свободівці, і регіонали добре знають, що роблять. Вони говорять до своїх виборців їхньою мовою. І говорять те, що хочуть почути їхні виборці.
        На тлі провалу в економіці, масового зубожіння населення, деградації системи освіти, якою опікується "щирий український патріот" Дмитро Табачник, та культури, якою рулив колишній скрипаль Кулиняк, а тепер рулить колишній лектор ЦК КПУ Новохатько; на тлі загрози дефолту і кінцевої втрати державного сувіренітуту України; на тлі подальшого скорочення чисельності населення України - чим може представник правлячої сили "зачепити" свого виборця? Питанням мови. Загрозою нацизму, що наступає з далеких галицьких земель: не до їжі тут, народе, - треба єднатися навколо нас, коханих, бо лише ми здатні дати відсіч "Свободі", що наступає! Сьогодні вони вимагають довідку про національність від депутатів, а завтра вимагатимуть її від вас. І попруть вас з роботи, замінивши на "стопроцентного українця".
         Така риторика дуже подобається  люмпену, який хоче менше працювати, але отримувати - більше. І люмпен сподівається: от знищать Колєсніченко та його бойові побратими "бендер" і - заживемо, мов у Христа за пазухою. Хай сьомга і не по кишені, зате на кількеу в томаті - завжди вистачить. 
         Що може запропонувати українцям "Свобода"? Очевидно, що і Фаріон, і Ільєнко, і Бенюк, і (навіть страшно помислити крамольне!) - сам геносе Тягнибок розуміються на економіці, фінансах, виробництві мила, телевізорів і кільки в томаті приблизно так, як автор цих рядків - в ядерній фізиці. Що залишається робити? Переконувати власних виборців в тому, що у їхньому тяжкому житті винні "москалі" та "жиди". Це вони, кляті, випили воду в їхніх кранах, з`їли їхнє сало, а тепер тільки й думають, як знищити українців, аби самим панувати на благословенних українських чорноземах.
        Така риторика дуже подобається люмпену, який хоче менше працювати, але отримувати - більше. І люмпен сподівається: от знищать Мохник та його бойові побратими "москалів" та "жидів" і - заживемо, мов у Христа за пазухою. І в кожному холодильнику буде кілька в томаті. З написами на етикетці виключно українською.
       
        Чи помітив хтось, що дурний цей запит депутатів від "Свободи" влада використовує, аби боротися з потенційними претендентами на крісло Президента з табору "поміркованої" опозиції? Могли ж Колєсніченко со товаріщі спрямувати до Европарламенту кляузу із згадкою лише про "Свободу"? Могли. Натомість у папірці незлим тихим словом згадуються БЮТ та УДАР. Якщо подумати, то папірець цей (взаглі дивує повна відсутність реакції з боку цих сил на те, що сталося) головним чином проти саме цих сил:
         "... чтобы Европарламент с радостью заметил, что в украинском парламенте сегодня существует реальная неофашистская организация, которая сотрудничает и которая поддерживается нашими патриотами БЮТ и УДАРом..." (http://www.unn.com.ua/ru/exclusive/1197768-v-kolesnichenko-zapit-svobodi-schodo-natsionalnosti-nardepiv-napravleniy-do-yevroparlamentu).
        Виходить так, що і запит цей депутатський, і лист-реакція на нього регіоналів - їхня спільна провокація, спрямована на зниження рейтингу лідерів т.з. "Об`єднаної опозиції", котрийсь з яких буде суперником Януковича на виборах 2015 року? Чи може, це просто співпадіння? Хотілося б вірити...
        
        Чи замислюється хтось над тим, що гра "Свободи" на низьких примітивних національних почуттях здебільшого малоосвіченого народу - сама лише велика облуда. Що не в національности депутата або чиновника справа. Що і колишній міністр культури Кулиняк, і нинішній, Новохатько, як етнічні українці - якраз вкладаються у прокрустово ложе "Свободи". Але чи легше від того нам з вами? Адже очевидно, що міністри-українці нищать нашу культуру так само успішно, як "жид" Табачник - нашу науку.
         
        А чи багато хто з макєєвських чи єнакієвських шахтарів, металургів, інженерів та пенсіонерів реально володіють інформацією про Шухевича, Бандеру, Мазепу, Орлика чи Бульбу-Боровця? Чи замислюються вони, що не "страшні бандьори" з крісами спустилися із полонин в донецький степ і повсідалися у владних кабінетах Горлівки, Луганська, Сніжного і Свердловська? Що не геносе із "Свободи" дерибанять бюджет і забирають останнє, аби "наколядувати" синочку на черговий "Порше-Каєнну? Що, лякаючи "нацистами", місцеві бонзи прагнуть лише, аби пересічний "східняк" не помічав, хто насправді його грабує, а якби помічав, то, із зітханням, погоджувався: відсіч "фашизму, що наступає", - важливіша за нормальне харчування власних дітей, хай навіть дешевою кількою замість сьомги...

       Замість епілогу.
       А тепер уявімо, що апарат Верховної Ради країни надав "Свободі" інформацію щодо національного складу українського парламенту. Чи полегшає Вам, шановний Читачу, якщо Ви дізнаєтеся, що, наприклад, фракція комуністів цілком відповідає вимогам "Свободи" і що з тридцяти одного депутата двадцять два є українцями?
       Чи полегшає Вам, шановний Читачу, якщо Ви знатимете, що з 24 членів Кабінету міністрів Україні 13 - українці. За паспортом, а - не за серцем?
        Що для Вас є важливішим, шановний Читачу: аби на банках з кількою було заборонено писати про склад продукту іншою мовою, окрім української, чи щоб Ви та Ваші діти від того складу не мерли?
          І ще одне питання до Вас, шановний Читачу - останнє і найважливіше: а може, зовсім не у "Свободі" та "Партії регіонів справа, і навіть - не в "Батьківщині" з УДАРом, га?
         Як гадаєте?

       З великим національно-гастрономічним привітом,
       ПАВЛО  ПРАВИЙ. 
               

1 коментар :