Загальна кількість переглядів сторінки

субота, 11 січня 2014 р.

Глас вопіющого. Кілька питань до так званої опозиції

     Словосполучення "так звана опозиція" використовую не тому щоб образити, а лише єдино через те, що останнім часом маю великі сумніви щодо того чи не грає наша опозиція з владою у "піддіавки", чи не імітує боротьбу аби за домовленістю забезпечити В.Ф. Януковичу другий термін президентства? Інакше як пояснити, що наша опозиційна "Тріця" робить одну помилку за іншою, втрачаючи авторитет, довіру виборців, обличчя перед цивілізованим світом...
     Виходячи з останніх подій, дозвольте поставити кілька запитань до очільників "руху спротиву режиму". Без образ, панове, бо хтось же має їх ставити - незручні питання.
     1. Учора трапилося побиття "Беркутом" мітенгувальників під стінами Києво-Святошинського Суду. Інформація про те, що владою плануються провокації з кровопролиттям ходила у ЗМІ за кілька днів до того. Що ви зробили, аби запобігти провокації? Більше того, піддалися на неї?
     2. Зазвичай влада на подібні судові засідання не допускає навіть журналістів. Іноді викидають за шкірку й депутатів ВРУ з їхньою недоторканістю. Чому вчора влада дозволила присутність у Суді двох десятків міцних молодиків, котрі, власне, і спровокували бійку у залі Суду, яка згодом вирвалася на вулицю?
     3. Чи правда, що тих молодиків провели до приміщення Суду депутати від ВО "Свобода", які також взяли участь у штовханині і наступній бійці, провокуючи "Грифон" на застосування сили?
     4. Чи правда, що до цього моменту "Васильківських теористів", більшість з яких належать до правоекстреміської організації "Патріот України",  ВО "Свобода" звинувачувала у провокаціях, нападах на її активістів і навіть у роботі на спецслужби, а "Патріот України", висував такі само звинувачення в бік свободівців і всіляко демонстрував ворожість?
     5. Якщо це правда, то навіщо було "Свободі" зчиняти бійку з "Беркутом" через власних ворогів, якщо не мали на меті спровокувати масове кровопролиття?
     6. Чому серед захисників неонацистів опинився один з керівників Об`єднаної опозиції, колишній міністр внутрішніх справ, Юлій Віталійович Луценко? Запалав раптовою любов`ю до осіб, які відзначаються печерним антисемітизмом, расизмом і закликають до встановлення в Україні диктатури?
      7. Чому попри величезну кількість відеоматеріалів про сутички опозиції з "Беркутом" під стінами Києво-Святошинського суду, немає жодного кадру, який би показав момент побиття Луценка. Подібні відеозаписи відсутні і в опозиції, і у правоохоронців, незважаючи на заклики прес-секретаря Юрія Луценка - Лариси Саган надати такі матеріали, якщо вони у когось є, ніхто досі нічого в штаб ОО не приніс?
     8. Виходячи з п. 7 питання: де, коли і від кого отримав удар по голові Юрій Луценко? Чому судячи з характеру рани, ймовірно удар наносився ззаду-праворуч, якщо діяв правша?
     9. Хто дав команду кинути людей з Майдану в бійку під Судом, якщо була інформація, що влада планує повокацію з кропролиттям? Чому і кому знадобилося сприяти планам режиму?
     10. Чи не вкладаються події в стінах і під стінами Суду в сценарій побиття людей на Майдані вночі 1 грудня та на Банковій?
     11. Чому представники ЄС, які раніш в подібних випадках зверталися лише до влади з вимогою припинити насильство, у вчорашньому випадку звернулося до обох сторін, фактично поклавши відповідальність за кров на них порівну?
     
     12. Сьогодні у Харкові ми побачили жорсткий тиск та провокації проти учасників Форуму Євромайданів. Питання: хто і з якою метою вирішив проводити Форум саме в Харкові, мабудь, єдиному місці в Україні, реакцію керівництва якого (Допи та Гепи) можна було передбачити на 100 %? Чи було відомо організаторам Форуму про підготовку провокацій, про намір зібрати Антимайдан, про звезення і наймання "тітушок"?
     13. Якщо все це було відомо, чому не провести Форум деінде: в Києві, у Дніпропетровську, зрештою - в Донецьку або Херсоні? На що розраховували організатори, анонсуючи захід у Харкові?
     14. Чому сьогодні, вперше за останні три тижні, відбувся напад невідомих на Майдан? Чи не тому це сталося напередодні анонсованого опозицією заходу, що таким чином намагаються збурити киян і "нагнати" велику кількість отого Віча?
   
     15. Чому на тлі подібних провокацій та зіткнень почав зростати рейтинг Януковича (з 24, 3 % у жовтні до 29,7 у грудні) і падати рейтинги Яценюка (з 7, 2 у жовтні до 6 % у грудні) та Кличка (19,1 у грудні проти 19,3 у жовтні)?
     15. Чому рейтинг Тягнибока при цьому зріс з 4,7 у жовтні до 5,2 у грудні?
     (всі відомості - за дослідженнями фонду "Демократичні ініціативи" тут: http://sumynews.com/data-journalism2/presidential-election/item/5390-kandydaty-2015-stanom-na-lystopad-2013-r.html).
     16. Чи правда, що найбажаніший сценарій для Банкової - вихід у другий тур виборів Президента України саме Тягнибока, у якого за переконанням всіх соціологів, Янукович має всі шанси виграти?
     17. Навіщо інші лідери ОО "ведуться" на подібні провокації? Навіщо набувають слави дестабілізаторів і захисників неонацистів?
 
      І нашті, останнє: пане Кличко, пане Яценюк! У вас є щось у головах? Вам відомо що будь-яке суспільство підсвідомо прагне уникати насильства, дуже швидко втомлюється від його проявів і готове підтримати тих, хто декларує "стабільність" та прагнення "зупинити ескалацію напруженості"? Невже не розумієте, що за умов подальшої радикалізації подій їхні шанси пройти у другий тур виборів падають, а Тягнибока збільшуються?
     Невже ви не бачите, шановні, як стаєте заручниками радикалів і гарантовано рухаєтесь в бік стратегічної поразки? І що найстрашніше - такої жаданої для одного в`язня межигірського "концтабору" другого терміну?
   

Немає коментарів :

Дописати коментар